logo

Roterodamum is jarig

Roterodamum bestaat 75 jaar in 2022. Iets om te vieren en doen we dan ook doen. Verspreid over het hele jaar organiseren wij voor een breed Rotterdams publiek een aantrekkelijk programma. Wij zien onze verjaardag als een unieke kans om de geschiedenis van Rotterdam en zijn erfgoed nog zichtbaarder te maken. Want zonder kennis van het verleden, is er geen toekomst.

Op initiatief van Roterodamum wordt – samen met de Stichting Droom en Daad, Bibliotheek Rotterdam en Stad en Bedrijf- een jeugdboek over de Canon van Rotterdam aan de stad gegeven. Bijna 6.500 scholieren uit groep 7 ontvangen in het najaar van 2022 een gratis exemplaar.

Onze verjaardag valt samen met de viering van 150 jaar Nieuwe Waterweg. Een mooie aanleiding om samen met de Erasmus Universiteit een internationaal symposium te organiseren met als thema 150 jaar historie, 150 jaar toekomst. Als opwarmer hiervoor organiseert Roterodamum een serie van vier lezingen in het Maritiem Museum. De eerste lezing was op 17 maart en de laatste is op 16 juni.

Hoogtepunt van de jubileumactiviteiten is de Dag van de Rotterdamse geschiedenis in de Laurenskerk op 25 juni 2022. Een dag voor alle Rotterdammers met onder andere lezingen, de uitreiking van de Dutilhprijs voor het beste Rotterdamse boek, muziek en nog veel meer. Zet die datum in je agenda.

Het wordt een jaar van 75 jaar terugkijken, maar vooral ook een jaar met het oog op de toekomst. Roterodamum blijft zich inzetten voor het behoud van het Rotterdams monumentaal erfgoed en de geschiedenis van de stad.

Wij hopen je te ontmoeten tijdens een van de evenementen uit het programma! Meer informatie volgt in de Kroniek, de digitale nieuwsbrief, op Instagram, Facebook of Twitter.