menu

Over Roterodamum

Het Historisch Genootschap Roterodamum houdt het verleden van Rotterdam levend. Rotterdam is een stad met een indrukwekkend verleden. De jonge geest van de stad is niet nieuw. Rotterdam is altijd vooruitstrevend geweest. ook vele andere karakteristieken die aan de moderne stad worden toegedicht, kennen hun oorsprong in het dynamische verleden. Dat is echter nauwelijks meer zichtbaar. De oprichters van het Historisch Genootschap Roterodamum beseften dat toen zij in 1947 keken naar de kale vlakte van de verwoeste binnenstad. Zij waren niet de enigen. Vele Rotterdammers begrepen dat er speciale zorg nodig was om het indrukwekkende verleden van de stad levend te houden. Dat geldt nu nog steeds. Rotterdam is een stad met een rijke historie.

Maastunnel

Maastunnel

Is Rotterdam ook jouw stad? Ben je er trots op? Of groos zoals we hier zeggen? Wij zijn heel trots. Op de stad zoals hij nu is, en op de stad zoals hij in het verleden is geweest.

Wij koesteren en beschermen het ‘verhaal’ van onze stad Rotterdam. Sluit je bij ons aan. Word lid en draag je bij aan het levend houden van het Rotterdams verleden.

Wat kun je bij Roterodamum doen? Ontdekkingen doen tijdens een excursie of lezing: altijd is er verband met de actualiteit. Regelmatig ontmoeten we elkaar op interessante plekken in de stad of de regio. Ook ontvang je het magazine de Kroniek, de digitale nieuwsbrieven plus het bijzondere Essay Roterodamum en het Rotterdamse Jaarboekje.

Je kunt Roterodamum ook volgen op Facebook.