logo

Over Roterodamum

Atlas Maior, 1694

Historisch Genootschap Roterodamum is dé historische vereniging van Rotterdam. Interesse in het verleden betekent aandacht voor de toekomst.

Is Rotterdam ook jouw stad? Ben je ook trots op de stad zoals hij nu is, en op de stad zoals hij in het verleden is geweest?

Sluit je bij ons aan. Word lid en draag bij aan het levend houden van het Rotterdams verleden. Wij koesteren en beschermen het ‘verhaal’ van onze stad Rotterdam.

Wat kun je bij Roterodamum doen? Regelmatig ontmoeten we elkaar op interessante plekken in de stad of de regio. Roterodamum organiseert excursies en lezingen. Als lid ontvang je het magazine de Kroniek, de digitale nieuwsbrieven plus het bijzondere Essay Roterodamum en het Rotterdamse Jaarboekje.

Rotterdam is een stad met een indrukwekkend verleden. De jonge geest van de stad is niet nieuw. Rotterdam is altijd vooruitstrevend geweest. Ook vele andere karakteristieken die aan de moderne stad worden toegedicht, kennen hun oorsprong in het dynamische verleden. Dat is echter nauwelijks meer zichtbaar. De oprichters van het Historisch Genootschap Roterodamum beseften dat toen zij in 1947 keken naar de kale vlakte van de verwoeste binnenstad. Zij waren niet de enigen. Vele Rotterdammers begrepen dat er speciale zorg nodig was om het indrukwekkende verleden van de stad levend te houden. Dat geldt nu nog steeds. Rotterdam is een stad met een rijke historie.

Rotterdam

  • Gesticht in 1270
  • Heeft stadsrechten sinds 1340
  • Is vernoemd naar de rivier de Rotte
  • Heeft meer dan 600.000 inwoners

Meer weten over de geschiedenis van Rotterdam van 1270 tot nu? Zie de tijdlijn

 

Je kunt Roterodamum ook volgen op Instagram en Facebook.

Ontwerp en realisatie website: Manifesta idee en ontwerp, Rotterdam.