logo

TIP – Parkgedichten Herfst

Poëzie terug in het Park bij de Euromast. 
Op 21 september is de eerste uitgave verschenen in de reeks Parkgedichten. Het komende jaar geeft Stichting het Park in Rotterdam bij ieder seizoen een nieuwe dichtbundel uit. Voor deze serie wordt samengewerkt met Poetry International.

Het Park en Poetry International
Het standbeeld van dichter Hendrik Tollens in het Park is niet te missen; het staat sinds 1860 middenin het Park. Dit is ook de plek waar in 1977 Poetry International in het Park haar festival opende. De openingsdag groeide uit tot Poetry Park en werd het grootste poëziefestival van ons land. Poetry International selecteerde voor de herfstbundel vijftien gedichten, de meeste afkomstig uit het online festivalarchief. Het zijn gedichten van jonge en oude, overleden en levende, internationale en Rotterdamse dichters.

Renovatie van het Park
Het Park is het grootste groene rijksmonument van de stad. Het Park is omstreeks 1850 ontworpen door vader en zoon Zocher en sindsdien geliefd bij veel Rotterdammers en bezoekers. Op dit moment wordt het Park in samenwerking met gemeente Rotterdam volledig gerenoveerd op basis van de originele tekeningen, aangepast aan het gebruik van nu.

Met een dichtbundel ‘Herfst’ in de hand, wandelend over kronkelende paden of mijmerend op een bankje, hopen Poetry International en Stichting het Park in Rotterdam de Poëzie terug in het Park te brengen.

De bundel ‘Herfst’ met gedichten van o.a. Eva Gerlach, Carlos Lopéz Degregori, Mahmoud Darwish en Ester Naomi Perquin, is gratis verkrijgbaar bij alle horeca in het Park. De bundel is beschikbaar bij Dudok in het Park, Parqiet, The Harbour Club Rotterdam, Hkiki, Parkheuvel, De Ballentent en de Euromast.

Voor meer informatie www.hetparkinrotterdam.nl