logo

Opbouwdag Roterodamum Café over parken in de stad

wo 17 mei 2023

Op woensdagmiddag 17 mei stond het Roterodamum Café in het teken van de Opbouwdagen.

In het historische Gemaal op Zuid vertelden Christophe Cornille (Gemeente Rotterdam, Stadsontwikkeling) en Jan Grevink (Stichting Oude Plantage) over het nieuwste nog aan te leggen park in de Maashaven en het oudste, – maar eigenlijk een wederopbouwpark- van Rotterdam: de Oude Plantage.

De Oude Plantage is één van de oudste stadsparken van Nederland en het oudste openbare park van Rotterdam. Op 11 september 1769 besloot de stad dit park aan te leggen. Tijdens de hongerwinter van 1944 werd het gekapt en pas in de jaren zestig is het weer aangelegd.

Nelson Mandela Park

Opbouwdagen 2023

Platform Wederopbouw organiseert van 17 tot en met 21 mei de Opbouwdagen 2023. Opbouwdag is een oer-Rotterdams evenement waarop de (weder)opbouw van de stad gevierd wordt. Als prelude van de Zomer op Zuid en de Rotterdam Architectuur Maand organiseert het platform busritten in een jaren veertig-bus, wijkexposities, stadswandelingen, lezingen en een publiek gesprek. Met de metro, die dit jaar 55 jaar bestaat, kun je makkelijk je eigen wederopbouwroute en Open Opbouwdagen-programma samenstellen.

Opbouwdag is voor iedereen, van jong tot oud. Voor als je in Rotterdam woont, werkt of op bezoek bent. Als je Rotterdam beter wil leren kennen. Of liefhebber bent van de stad. Of als je denkt, hoezo wederopbouw? Laat je verrassen, want de wederopbouw zit in het DNA van Rotterdam en de Rotterdammers.

Kijk voor het volledige programma op wederopbouwrotterdam.nl