logo

Uitverkocht Roterodamum Café 75 jaar Opbouwdag

wo 18 mei 2022

Op woensdag 18 mei 2022 was het 75 jaar geleden dat Rotterdam de eerste Opbouwdag vierde. In diezelfde week in 1947 is het Historisch Genootschap Roterodamum opgericht. Voeg daarbij dat Hotel Atlanta op de eerste Opbouwdag een doorstart maakte: redenen genoeg om een Roterodamum Café op deze historische locatie te organiseren.

Architectuurgids Rotterdam Wederopbouw Stad

Ter gelegenheid van de 75ste Opbouwdag is door nai010 uitgevers een speciale Architectuurgids gemaakt: Rotterdam Wederopbouw Stad.

In het drukbezochte Roterodamum Café deed architectuurpublicist Paul Groenendijk het maakproces van deze bijzondere gids uit de doeken.

In de gids zijn 100 projecten uit de wederopbouw opgenomen, grofweg van 1945 tot 1970. Vele zijn inmiddels rijksmonument of gemeentelijk monument, zijn gerestaureerd en hebben vaak een nieuwe functie gekregen. Elk project heeft zijn eigen bijzondere verhaal en is de moeite van het bekijken waard. Vergelijk de historische foto’s met de huidige situatie. Van Groothandelsgebouw tot Maastorenflat, van poffertjeskraam tot Euromast, van Pendrecht tot Ommoord.

Open Opbouwdagen: 18 t/m 21 mei

Kijk voor meer informatie en het programma op de website van Platform Wederopbouw Rotterdam.