logo

Afgelast: Roterodamum Café 16 april

do 16 april 2020

Het Roterodamum Café dat op donderdag 16 april plaats zou vinden in Boekhandel Donner is in verband met het coronavirus geannuleerd. Zodra het mogelijk is, kiest Roterodamum in overleg met de sprekers een nieuwe datum.

Op het programma stonden:

Jan Oudenaarden en Frans Meijer over het Nieuwe Maasparcours, de 28 km lange route langs de rivier dwars door de stad en Ben Zegers, beeldend kunstenaar en docent Rietveld Academie, die zou vertellen over zijn kunstwerk op de Binnenrotte.

Nieuwe Maasparcours

Het Nieuwe Maasparcours is een route van 28 km langs de oevers van de Maas. Bij een rondgang werkt het parcours als een snoer van bijzondere architectuur, historische gebeurtenissen en interessante vergezichten. Frans Meijer, bestuurslid van Roterodamum, was samen met de bekende Rotterdamse schrijver en publicist Jan Oudenaarden in 2014 initiatiefnemer van dit project. Het eerste resultaat was een mooie handzame kaart. Inmiddels zijn er in de afgelopen jaren 200.000 van deze kaarten verspreid, zowel het Nederlands als in het Engels. Sinds kort maakt het Nieuwe Maasparcours ook deel uit van de app Rotterdam Routes.

Nieuwe sculptuur op de Binnenrotte

De Rotterdamse kunstenaar Ben Zegers heeft een ontwerp gemaakt voor een nieuwe sculptuur op de Binnenrotte. De sculptuur heeft de vorm van twee elegant gedraaide aluminium voeten, die op afstand van elkaar worden geplaatst. Het kunstwerk verwijst naar het ontstaan van de stad rond de nu onzichtbare ‘dam’ in de Rotte én naar de aloude functie van de plek als marktplaats. Het kunstwerk vormt daarmee de afsluiting van de vernieuwde inrichting van de Binnenrotte. Ook vieren we in 2020 dat de Dam in de Rotte daar 750 jaar geleden werd aangelegd.

Foto: Artist impression van het beeld van Ben Zegers ‘Iedereen is dood behalve wij’. Copyright: 3D Capacity.