logo

Roterdamum Café – Opbouwdag op de Euromast

ma 18 mei 2020

In het kader van de viering van Opbouwdag is het Roteroradum Café op maandag 18 mei op de Euromast.

De Euromast viert namelijk haar 60ste verjaardag en ook is het 60 jaar geleden dat in het park bij de Euromast de Floriade werd gehouden. In het programma ook aandacht voor de toekomst van het park

Het voorlopig programma

  • Lezing over 75 jaar toerisme in Rotterdam door Paul Groenendijk & Kees Vrijdag
  • Presentatie Gemeentelijk Erfgoedboekje over de Euromast, toelichting door Youri Zomerdijk

Het definitieve programma volgt in de Kroniek van begin mei

Opbouwdag

Opbouwdag is een oer-Rotterdams evenement waarop de (weder)opbouw van de stad gevierd wordt. Het begint dit jaar in april met een expositie over 75 jaar toeristische trekkers: Rotterdam een attractie?! in de Laurenskerk.

Rotterdam een attractie. Foto: Stadsarchief Rotterdam, Ary Groeneveld, 1971: Dames op scooters fungeren als gids voor toeristen in Rotterdam

Rotterdam een attractie?!

Hoe heeft Rotterdam van verwoeste en lege stad attractief kunnen worden en is de stad anno nu aantrekkelijk? En het antwoord dezer dagen is: ja zeker!

Een expositie in de Laurenskerk en een film op de mediawand van Theater Rotterdam nemen je vanaf 17 april mee in de pogingen van Rotterdam zich na het oorlogstrauma te profileren als mooie en interessante stad. Zowel voor bewoners van de stad als toeristische bezoekers van buiten de stad. De 75 jaar toeristische trekkers vormen de leidraad van de expositie en film. Van ‘Aan den Slag’ via ‘Van kiem tot kracht’ tot ‘Make it happen’ met als apotheose het Eurovisie Songfestival in 2020.

Klik hier voor meer informatie over de Wederopbouwdag 2020.