logo

Uitgelicht: artikel in de Kroniek over fotograaf Daniël van de Ven

Daniël van de Ven

Voor de 24e editie van de Kroniek, het magazine van Roterodamum, heeft Sandra van Berkel een uitgebreid en interessant artikel geschreven over Daniël van de Ven: fotograaf, schrijver, rasverteller, Rotterdammer.

Zeventien is Daniël van de Ven als hij zijn eerste persfoto maakt. 73 jaar later, hij is dan negentig, verschijnt er een boek over hem en toont de Kunsthal zijn werk. En dat is niet voor niets.

Je kunt blijven kijken naar zijn foto’s, alles is raak. Van de Ven speelt met licht- en schaduwwerking en is een meester in het vastleggen van reflecties. Hij ziet lijnen die anderen ontgaan en heeft een fenomenaal gevoel voor de opbouw van een voorstelling waarbij fraaie luchtpartijen van hem alle ruimte krijgen.

Wil je het artikel lezen? Kroniek nr 24 is digitaal in te zien. Onder ‘Publicaties‘ vind je behalve het nieuwste nummer, ook alle eerdere edities van het magazine van Roterodamum.

Ben je nog geen lid en wil je de Kroniek ook thuis ontvangen? Schrijf je dan hier in als lid.

Of lees meer in het boek ‘Voor altijd Rotterdam’ over Daniël van de Ven. De verhalen zijn opgetekend door Sandra van Berkum en het boek is zeer stijlvol vormgegeven door Ad van der Kouwe van Manifesta Rotterdam. De uitgeverij is Scriptum, die na het maken van een eerder boek over de HAL, de foto’s van Daniël van de Ven zo de moeite waard vonden, dat zij hem dit eerbetoon op deze hoge leeftijd van harte gunden.

Foto: Daniël van de Ven
Foto: Daniël van de Ven