logo

Open Monumentenweekend

Collectie Stadsarchief. Foto J.van Rhijn, 1941

za 14 september 2024

Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2024 openen duizenden monumenten in Nederland weer gratis hun deuren voor het grote publiek tijdens de Open Monumentendagen. Iedereen is van harte welkom om tijdens dit weekend een kijkje te nemen in de prachtige monumenten die zijn opengesteld. Er is in het hele land van alles te zien en te beleven, voor zowel jong als oud. Het thema in 2024 is ‘Routes, Netwerken en Verbindingen’. Zet 14 en 15 september alvast in je agenda!

Onthulling kunstwerk

De planning is dat de Bijenkorf Beeldengroep tijdens het Open Monumentenweekend op 14 september 2024 onthuld wordt op de Coolsingel. De restauratie van het kunstwerk is in volle gang.
Al bijna twee decennia spant Roterodamum zich in om het kunstwerk dat de gevel van Dudok’s Magazijn De Bijenkorf decoreerde weer een passende plek te geven in Rotterdam.

 

OMD Rotterdam

Het betrekken van de jongere generaties is en blijft een grote uitdaging voor de erfgoedsector. Bij de organisatie van Open Monumentendag (OMD) in Rotterdam weten ze wel raad met deze doelgroep. Door unieke activiteiten aan te bieden en grenzen op te zoeken komt de jeugd in aanraking met monumenten en erfgoed. Ericia de Fatima en Cilia Batenburg, programmamakers bij OMD Rotterdam, vertellen over hun aanpak.

Lees meer in dit artikel in De Erfgoedstem.