logo

Uitreiking Mr J. Dutilhprijs voor het beste Rotterdamse boek 2024

di 18 juni 2024

Op 18 juni wordt de tweejaarlijkse prijs voor het beste boek over Rotterdam, verschenen in 2022 en 2023, uitgereikt in de burgerzaal van het Stadhuis. De Mr. J. Dutilhprijs bestaat uit een bronzen beeldje van Joep van Lieshout en een geldbedrag dat beschikbaar is gesteld door de J.E. Jurriaanse Stichting.  

De jury heeft in maart de longlist bekend gemaakt met daarop de zeventien kandidaten voor de prijs. Uit deze kandidaten is een shortlist met de volgende titels opgesteld:

  • De Keien van Merel Leeman
  • Leen Sanders, de bokser die levens redde in Auschwitz van Erik Brouwer
  • Reuchlins Reis van Cathalijne Boland
  • Rotterdam, een ode aan inefficiëntie van Arjen van Veelen
  • Rotterdam Stripstad van Sander Grip en Theo Seesing
  • De Vuurvogelgeneratie van Sandra Smets.

Uit handen van burgemeester Aboutaleb ontvangt de winnaar het beeldje van Joep van Lieshout met de bijbehorende cheque ter waarde van € 6000.

Programma:

Vanaf 15.30 uur is de inloop. De start is om 16.00 uur in de Burgerzaal. Na het welkomstwoord door de voorzitter van Roterodamum, Ton Wesselink, begint het programma waarin aandacht is voor alle zes genomineerde boeken en auteurs. Juryvoorzitter Abdelkader Benali zal het juryrapport voorlezen, waarna burgemeester Aboutaleb de prijs overhandigt aan de winnaar van de mr. J.
Dutilhprijs 2024. De burgemeester zal met een persoonlijke visie ingaan op de geschiedenis en het erfgoed van de stad, die hij dit jaar zal overdragen aan zijn opvolger.

Tijdens de bijeenkomst zal eveneens afscheid worden genomen van drie juryleden; Michiel van Ravesteyn, Sjaak van der Velden en Patricia van Ulzen. De bijeenkomst zal worden afgesloten met een borrel.

Wij hopen u te zien op 18 juni.

Klik hier voor meer informatie over de Dutilhprijs, de jury en de eerdere winnaars.

Aanmeldformulier uitreiking Mr J. Dutilhprijs 18 juni 2024

Dit aanmeldingsformulier is voor de uitreiking van de Mr J. Dutilhprijs op 18 juni 2024; aanmelden kan tot uiterlijk 11 juni 2024.
Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Het verzoek is om voor elke bezoeker apart dit formulier in te vullen.

Ja, ik meld me aan

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.