logo

Lezing over Rotterdamse gebedshuizen afgelast

do 2 juni 2022

De lezing over Rotterdamse gebedshuizen die op 2 juni gepland stond in de St Mary Church gaat niet door vanwege te geringe belangstelling. Er is wel een alternatief: in het Laurenskwartier is op hetzelfde moment een evenement dat wordt georganiseerd door OMI waar je meer kunt horen over de plannen rondom de herbestemming van kerken.

Klik hier voor meer informatie.

‘Heilige huisjes’

Kerken, moskeeën, tempels en synagogen organiseren activiteiten door de hele stad. Dit doen zij onder de titel ‘Heilige Huisjes’ van 28 mei tot en met 4 juni 2022. Doel van het programma is om Rotterdammers kennis te laten maken met religieuze gebouwen in de stad.

Rotterdammers kunnen verschillende gebedshuizen ontdekken in een breed programma. Zo organiseert de Michaëlkerk een lezing over organische architectuur en zijn er rondleidingen door de Mevlana Moskee, Eritrees-Orthodoxe Kerk, boeddhistische tempel Phuntsok Chö Ling en de synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente. Verhalenhuis Belvédère organiseert tours langs gebedshuizen op Zuid.

Het volledige programma staat op: heiligehuisjesrotterdam.nl. Met de hashtag #heiligehuisjesrotterdam worden ook op sociale media berichten gedeeld en worden Rotterdammers gevraagd mee te praten over de toekomst van religieuze gebouwen.

Het initiatief van ‘Heilige huisjes’ komt van de gemeente Rotterdam en De Kerkvernieuwers. De gemeente heeft sinds 2020 de Aanpak religieuze gebouwen dat als doel heeft te werken aan een duurzame toekomst voor deze gebouwen. De Kerkvernieuwers vormen een stichting die zich landelijk inzet voor maatschappelijk gebruik van kerkgebouwen.