logo

Hervatting rondleidingen Orgelzolders

De Orgelzolders zijn weer open; de rondleidingen in de Breepleinkerk zijn weer van start gegaan. Ben je benieuwd naar het verhaal van drie Joodse echtparen die tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan duizend dagen verborgen leefden hoog in de Breepleinkerk, achter het orgel? Boek een rondleiding.

De gezinnen van de koster en de dominee zorgden voor hen, bijgestaan door veel anderen. Alle betrokkenen overleefden de oorlog.

De ladder op

Onder begeleiding van de assistent-gidsen volgt na het verhaal een wandeling door de kerk, inclusief het beklimmen van de ladder naar een van de zolders. Zowel de gids als de assistent-gidsen kunnen vragen over het wonderlijke verhaal van de Breepleinkerk beantwoorden.

Tot zomervakantie

Het schema voor de komende serie rondleidingen loopt tot aan de zomervakantie. Net zoals voorheen zijn er aparte dagdelen gereserveerd voor schoolklassen en groepen studenten. Dat zijn de woensdagochtenden.

Daarnaast zijn de zolders twee keer open voor het brede publiek, ook voor kleine groepen. Dat is op de eerste zaterdag van de maanden juni en juli.

Daarna zijn de zolders dicht tot september. Eind augustus presenteert de stichting het schema voor de laatste vier maanden van dit jaar.

Adres: Breepleinkerk, ingang Van Malsenstraat 104, 3074 PZ Rotterdam

Meer informatie: orgelzolders.nl