logo

H.J.A. Hoflandlezing door Ronald Leopold

Ronald Leopold, foto: www.lokaal.org

di 14 mei 2019

Ronald Leopold is algemeen directeur van de Anne Frank Stichting. Hij verzorgt dit jaar de H.J.A. Hoflandlezing, met als thema ‘morele keuzes’.

Dilemma’s in de schaduw van het verleden
Het bombardement van Rotterdam op 14 mei 1940 was de opmaat tot de bezetting van ons land door nazi-Duitsland. Van de ene dag op de andere werden mensen voor dilemma’s gesteld, die bepalend zouden zijn voor hun lot of dat van anderen. Wie van het verleden wil leren doet er goed aan zich in deze dilemma’s te verdiepen. De geschiedenis is een optelsom van de keuzes die mensen maken, niet alleen in oorlogstijd maar ook in vredestijd. We spiegelen onze levens aan de gebeurtenissen van toen, zoeken de verschillen en overeenkomsten en vragen ons af welke de morele dilemma’s van de eigen tijd zijn. Een zoektocht in de schaduw van het verleden naar wie wij zijn en wie wij willen zijn.

Na de lezing vindt er een nagesprek plaats met Ronald Leopoldburgemeester Aboutaleb en Gyzlene Kramer-Zeroual (Albeda) over het thema, onder leiding van Liesbeth Levy (directeur LOKAAL).

Toegang: gratis, reserveer je ticket hier.

De H.J.A. Hoflandlezing wordt georganiseerd door ‘Initiatiefgroep 14 mei’ in samenwerking met LOKAAL.

Na 14 mei wordt de lezing gepubliceerd op de website van LOKAAL en op www.brandgrens.nl. Ook wordt de lezing in beperkte oplage uitgegeven voor belangstellenden.