logo

Digitaal Roterodamum Café

do 18 juni 2020

Nu het coronavirus het ons onmogelijk maakt om een regulier Roterodamum Café te organiseren, doet ook voor Roterodamum het digitale café zijn intrede.

Het eerste digitale café is op 18 juni 2020 om 16:30 uur en heeft als onderwerp: ‘Leeuwen op de Coolsingel’, 

Rob Noordhoek, conservator van Museum Rotterdam, geeft een digitale lezing over de tentoonstelling ‘Leeuwen van de Coolsingel’.

Die expositie is gericht op de herdenking van de meidagen en zou oorspronkelijk op 3 april open zijn gegaan maar is nu te zien vanaf 2 juni. Rob Noordhoek neemt ons mee in de sterke, soms zelfs mythische verhalen die over de Tweede Wereldoorlog leven in Rotterdam.

Het Roterodamum Café kan digitaal bijgewoond via Zoom een digitale tool voor online bijeenkomsten.

Deelnemen kan op 18 juni op een tweetal manieren:

  1. Ga via de browser naar de Link. In de link zit een code voor de bijeenkomst en het wachtwoord verwerkt.
  2. Heb je al Zoom als app (of download) op laptop, tablet of telefoon staan? Open dan Zoom en klik op JOIN voer het Meeting ID in en vervolgens het Password en je komt uit in de digitale ruimte waar het Roterodamum Café wordt gehouden

De details van de twee bovenstaande stappen staan in dit document over het Digitaal Roterodamum Café.

Meer informatie over de tentoonstelling in Museum Rotterdam

Paul van de Laar heeft een boek geschreven met de gelijknamige titel, dat bij uitgeverij THOTH is verschenen. Dit boek is voor € 19,95 in alle Rotterdamse boekwinkels te vinden. Niet alleen een zeer interessant boek met wel 100 illustraties in kleur, maar u steunt door aankoop ook uw eigen boekhandel in coronatijd.