menu

TIPS – “Verlangen naar Swier”

“Verlangen naar Swier” door Wim Dubois

Op 17 april 2019 wordt dit bijzondere levensverhaal van Wim Dubois gepresenteerd in Swier (gemeente Beekdaelen). De burgemeester van Swier zal het eerste exemplaar die dag in ontvangst nemen.

Wim Dubois, toen en nu

“Verlangen naar Swier” is autobiografisch en geschreven door de nu 89-jarige Wim Dubois, afkomstig uit de Doedestraat Rotterdam. Het verhaal gaat over Wim die in de oorlog als 13-jarige op de trein wordt gezet naar het Limburgs gehuchtje Swier. Hij omschrijft gedetailleerd en met humor zijn jeugd in het Rotterdam van voor de oorlog, zijn vertrek naar Swier, de middeleeuwse toestanden die hij daar aantrof, (men deed de behoefte op de mesthoop van de boerderij) het harde leven als boerenknecht, de onmogelijke wederzijdse liefde tussen de dan 15-jarige Wim en de 28-jarige dochter van de boer Tonia, het hartverscheurend afscheid en zijn leven daarna in het Rotterdam van na de oorlog. Het is een prachtig boek geworden waarin gedetailleerd met veel emotie en op humoristische wijze een lang indrukwekkend leven is beschreven.

Op 20 juni komt er nog een presentatie (waarbij de auteur ook aanwezig zal zijn) in de Leeszaal Rotterdam-West, Rijnhoutplein 3 3014 TZ. Mocht u geïnteresseerd zijn van bent u van harte welkom in de Leeszaal West vanaf 19.00 uur.

Lees verder