logo

Rotterwad: zesde Essay Roterodamum door Arjen van Veelen

Essay Roterodamum nr. 6 Rotterwad door Arjen van Veelen

Twee cadeautjes ontvingen de leden van Roterodamum bij het decembernummer van de Kroniek: het zesde deel in de reeks Essay Roterodamum en het boekje Winter van Poëzie in het Park.

Essay Roterodamum nummer 6 is geschreven door de Rotterdamse schrijver en journalist Arjen van Veelen (Rotterdam, 1980).

Als compensatie voor het verdwenen natuurgebied de Beer, ooit geofferd ten faveure van haven en industrie, pleit Arjen van Veelen in dit essay voor het laten ontstaan van Rotterwad.

Van de hand van de schrijver verscheen eerder dit najaar Rotterdam, een ode aan inefficiëntie

De reeks Essay Roterodamum is een initiatief van en mogelijk gemaakt door Stichting Historische Publicaties Roterodamum, en tot stand gekomen onder redactie van Matthijs Dicke, Arij de Boode en Nelleke Noordervliet.

In deze reeks wordt jaarlijks een auteur uitgenodigd om een essay te schrijven dat – in ruime zin genomen – verband houdt met de geschiedenis van Rotterdam. Dat kan ook actuele geschiedenis zijn, zolang het maar op een of andere manier een beeld geeft van de ontwikkeling van de stad. Gekozen wordt voor uiteenlopende auteurs, die hier vanuit een persoonlijke invalshoek over schrijven.

Het essay heeft een oplage van 3000 exemplaren en wordt verspreid onder alle leden van Historisch Genootschap Roterodamum, nieuwe leden, relaties van het genootschap en van Stichting Historische Publicaties en via enkele Rotterdamse boekhandels.

Eerder verschenen in deze reeks essays van H.J.A. Hofland, Kees Moeilijker, Ester Naomi Perquin, Sylvain Ephimenco en Sanneke van Hassel.