logo

Roterodamum Café via livestream vanaf de Euromast

di 18 mei 2021

Op dinsdag 18 mei is het Opbouwdag, een Rotterdamse feestdag. Platform Wederopbouw, StADS! en Roterodamum organiseren op 18 mei uur een Roterodamum Café dat vanaf 17.00 uur vanaf de Euromast uitgezonden wordt. 

Als je even voor 17.00 uur op deze link klikt, kom je op de Youtube-pagina waarop automatisch wordt afgeteld tot de start van de bijeenkomst. Het is ook mogelijk om het Roterodamum Café op een later moment te kijken via dezelfde link.

Na het welkomstwoord van de voorzitter van Roterodamum Ton Wesselink, vertelt de directeur van de Euromast, Souad el Hamdaoui, over de mast die vorig jaar zestig jaar bestond. Daarna neemt Wim Pijbes van Stichting Droom & Daad ons mee in de plannen voor het Euromastpark.

Aansluitend is er een toelichting op de tentoonstelling in de Laurenskerk Rotterdam een attractie?!’ door architectuurkenner en publicist Paul Groenendijk. Deze expositie in de Laurenskerk is tot 15 juli te zien tijdens de openingstijden van de Laurenskerk.

Het programma wordt afgesloten met de film die gemaakt is voor de mediawand in Theater Rotterdam, samengesteld door Ferri Ronteltap. De expositie en de film nemen je mee in de pogingen van Rotterdam om zich na het bombardement op 14 mei 1940 te promoten als mooie en interessante stad.

Meer informatie is te vinden op de site van Platform Wederopbouw Rotterdam.

Foto: Iris van den Broek