logo

Roterodamum Café in Trompenburg

zo 11 september 2022

Tijdens de Open Monumentendagen, die dit jaar duurzaamheid als thema hebben, organiseert Roterodamum een bijzonder Roterodamum Café in Trompenburg Tuinen & Arboretum. Trompenburg kent een rijke historie waar directeur Gert Fortgens in zijn lezing uitgebreid over zal vertellen. De eerste aanleg van deze buitenplaats vond ca. 200 jaar geleden plaats toen het nog moerasgrond was. Eerst in privébezit, maar sinds 1958 als stichting om het voortbestaan te garanderen.

Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtige botanische tuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bloembollen en knollen. De tuin ligt aan de rand van centrum Rotterdam in Kralingen en heeft een oppervlakte van maar liefst 8 hectare. De tuin is enorm divers; je vindt er traditionele tuinen in Engelse stijl maar ook een modern voedselbos in ontwikkeling en een fotogenieke woestijnkas. Trompenburg is van grote waarde op het gebied van biodiversiteit en natuurhistorie. Sinds enkele jaren is de tuin een geregistreerd ‘groen’ museum.

In september staan zaden en vruchten centraal in de tuin. Kortom het decor zal prachtig zijn, zeker in combinatie met de mooie verhalen over de historie van Trompenburg Tuinen & Arboretum.

Programma

  • 11.00 uur – Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers in de Tuin Perenhof. Via de eigen ingang komen alle bezoekers meteen in de sfeervolle open tent.
  • 11.30 uur – Directeur Hortulanus Gert Fortgens houdt vervolgens een lezing over Trompenburg, de historie en zijn rol van de afgelopen 30 jaar.
  • 12.30 uur – Een drankje ter afsluiting en de mogelijkheid om de tuin op eigen gelegenheid te bezichtigen.

Trompenburg Tuinen & Arboretum is te vinden aan de Honingerdijk 86 (beneden). Parkeren kan in het weekend gratis op het terrein voor de ingang, maar met de fiets en het openbaar vervoer is Trompenburg prima bereikbaar. Tramlijn 21 en 24 richting De Esch, uitstappen bij Woudestein.

Aan bezoekers van het Café, die beschikken over een Rotterdampas of een Museumjaarkaart wordt verzocht deze mee te nemen. Zo ontvangt Trompenburg uw steun om deze unieke groene oase in de stad te behouden.

Meer informatie op de Open Monumentendagen en het thema vind je op de website van OMD Rotterdam.