logo

Roterodamum Café over erfgoed uit de periode 1965 -1990

Katshoek Post '65

do 17 november 2022

Zowel in Nederland als in het buitenland belanden gebouwen van vijftig tot zestig jaar oud regelmatig op de slooplijst. Tijdens dit Roterodamum Café in Boekhandel Donner komt aan de orde op welke wijze deze karakteristieke architectuur en stedenbouw uit de periode 1965-1990 behouden kan blijven, worden verduurzaamd en/of worden getransformeerd. Vanuit het landelijk perspectief duiken we in het Rotterdamse Post ‘65 erfgoed.

  • Locatie: theater van Boekhandel Donner
  • Inloop vanaf 16.30 uur
  • 17.00 – 17.30 uur: Lezing over Post ’65 Anita Blom (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), Jan Derk Koudijs en Astrid Karbaat (Bureau Monumenten & Cultuurhistorie, Gemeente Rotterdam)
  • 17.30 – 17.45 Wijnand Galema (Post 65 Movement Rotterdam) in gesprek met de zaal. Hoe denkt u over Post ‘65?

Post ’65 – monumenten van de toekomst

De afgelopen jaren komt er meer en meer aandacht voor Post ’65 gebouwen  Vaak kijken we hier nog niet naar als ons toekomstige erfgoed. Toch heeft deze periode waardevolle bouwwerken voortgebracht. Misschien wel onze monumenten van de toekomst?

Meerdere partijen buigen zich over het vraagstuk hoe deze gebouwen in kaart te brengen en het publieke gesprek te openen over het toekennen van waarde, voor een desastreuze renovatie of de sloopkogel hen voor is! Zo deed de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) een aantal verdiepende deelonderzoeken, brengt bureau Monumenten in Rotterdam de Post ‘65 gebouwen uit deze typische wederopbouwstad in kaart en is er door architectuurliefhebbers een movement voor verbreding van waardering van de Post ‘65 architectuur en stedenbouw opgericht.