logo

Nieuwe editie van de Kroniek

Eind januari is de 31e editie van de Kroniek, het magazine van Roterodamum verschenen. Een interessant nummer met onder andere een artikel over margarinefabrikant Sam van den Bergh.

Dit najaar sluit na ruim 130 jaar de legendarische margarinefabriek aan de Nassaukade definitief haar poorten. De fabriek is gebouwd in 1890 – 1891 door de vijf ‘margarine-broers’ Van den Bergh. Met Sam, de jongste broer, als centrale figuur. Een terugblik op de begintijd van de fabriek en haar leider. De margarinefabriek is eind vorig jaar officieel tot gemeentelijk monument verklaard.

Verder in dit nummer artikelen over Ab Menist en Henk Sneevliet, twee revolutionair socialisten, over de armoede ten tijde van Erasmus, over Rotterdam op platenhoezen, Stroom op de bon en natuurlijk de kalender met activiteiten die Roterodamum organiseert in verband met haar 75e verjaardag.

Leden van Roterodamum krijgen het magazine thuisgestuurd.

Wil je de Kroniek ook ontvangen?

Word dan lid van Roterodamum: schrijf je nu direct in. Kosten van het lidmaatschap zijn 35 euro. Naast de Kroniek ontvang je ook het Rotterdams Jaarboekje, het Essay Roterodamum en heb je toegang tot alle activiteiten die Roterodamum organiseert.

Oudere nummers van de Kroniek vind je hier.