logo

Monumentenschildje voor Villa van Waning

Het monumentenschildje wordt onthuld

za 11 september 2021

Het bestuur van Roterodamum heeft met veel genoegen besloten dit jaar de plaquette voor een uitzonderlijke restauratie toe te kennen aan Vincent Taapken voor al wat hij dankzij buitengewone inspanning met het oude hoofdkantoor van de firma Van Waning tot stand heeft gebracht.

De overhandiging van de bijbehorende oorkonde en de bevestiging van het schildje vinden plaats tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 11 september om 12.00 uur op locatie aan de Nijverheidsstraat 53 in Rotterdam.

Voor het eerst tijdens Open Monumentendagen Rotterdam is Villa Van Waning ook van binnen te zien. Ga mee op een rondleiding door het pand in een kleine groep, en hoor alles over de geschiedenis, de architectuur én de toekomst van het pand. Kijk voor meer informatie op www.omdrotterdam.nl

Het Rotterdamse gemeentelijke monumentenbeleid is gericht op het behoud en herstel van reeds geregistreerde (rijks/gemeentelijke) monumenten. De monumentencommissie van Roterodamum steunt dit beleid van harte. Zij heeft oog voor de particuliere eigenaren die hun best doen om hun oude pand in oude luister te herstellen. Jaarlijks draagt zij eigenaar/bewoners of gebruikers van een goed onderhouden of gerestaureerd pand voor voor de Roterodamum-plaquette.

Als blijk van waardering voor de inspanning om het monumentale verleden levend te houden reikt Roterodamum sinds 1988 deze onderscheiding uit.

Meer informatie lees je in de Kroniek, het magazine van Roterodamum dat begin september verschijnt.

Monumentenschildje, HG Roterodamum