logo

Monumentenschildje voor Villa van Waning

za 11 september 2021

Het bestuur van Roterodamum heeft de plaquette voor een uitzonderlijke restauratie in 2021 toegekend aan Vincent Taapken voor al wat hij dankzij buitengewone inspanning met het oude hoofdkantoor van de firma Van Waning tot stand heeft gebracht.

Op 11 september werd onder toeziend oog wethouder Kasmi door projectontwikkelaar Vincent Taapken en Ton Wesselink, voorzitter van Roterodamum, het schildje onthuld op de muur van het pand aan de Nijverheidsstraat op Feijenoord. Vincent Taapken heeft na meer dan 10 jaar het prachtige monument en dit gebied dat eens zo vol was met havenbedrijvigheid nieuw leven ingeblazen. De laatste jaren vinden steeds meer jonge bedrijven en bewoners hier hun thuis.

Als blijk van waardering voor de inspanning om het monumentale verleden levend te houden reikt Roterodamum sinds 1988 deze onderscheiding uit.

Het Rotterdamse gemeentelijke monumentenbeleid is gericht op het behoud en herstel van reeds geregistreerde (rijks/gemeentelijke) monumenten. De monumentencommissie van Roterodamum steunt dit beleid van harte. Zij heeft oog voor de particuliere eigenaren die hun best doen om hun oude pand in oude luister te herstellen. Jaarlijks draagt zij eigenaar/bewoners of gebruikers van een goed onderhouden of gerestaureerd pand voor voor de Roterodamum-plaquette.