menu

Monumentennieuws rond het Jagershuis en de Mauritsweg 39

Goed voor het bunkerlandschap het Voorduin in Hoek van Holland:  Jagershuis in procedure om aangewezen te worden tot gemeentelijk monument.

De Commissie Welstand en Monumenten van de gemeente Rotterdam steunt het verzoek dat erfgoedvereniging Heemschut mede namens Roterodamum en het Cuypersgenootschap op 1 maart heeft gedaan om het bunkerlandschap het Voorduin te Hoek van Holland aan te wijzen als gemeentelijk monument. Doel van het verzoek is het instant houden van het ensemble van de stelling ‘Nordmole’ inclusief het behoud van de bebouwing aan de Badweg 1 (Jagershuis en waterbunker). De commissie stelt vast dat het bunkerlandschap van grote meerwaarde is en biedt kansen voor de verdere ontwikkeling van dit unieke gebied in Hoek van Holland. Het ensemble geniet nu voorbescherming als gemeentelijk monument, en de procedure tot definitieve aanwijzing is hiermede in gang gezet.

Mauritsweg 39

Het college van burgemeester en wethouder van Rotterdam heeft op 14 mei besloten om het woonhuis aan Mauritsweg 39 aan te wijzen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische, architectuurhistorische en stedenbouwkundige waarden.

Mauritsweg no.39

Mauritsweg no.39

Lees verder