logo

Historisch Wel & Wee café: Muziekleven in Rotterdam – Bergsingelkerk

do 8 maart 2018

 

Voor het laatste HW&WCafé heeft het bestuur besloten een andere monumentale kerk in de schijnwerpers te zetten: de door velen geliefde Bergsingelkerk, die in 1913 door architect Tjeerd Kuipers is ontworpen. Zowel de vorm, als kruiskerk met goede akoestiek, alsook de goede voorzieningen (de kerk beschikt over een mooie vleugel), maken deze locatie bijzonder geschikt voor muziekuitvoeringen.

Op 8 maart organiseert musicoloog Peter van der Waal in zijn muziekserie een slotoptreden van twee studenten van de Dutch National Opera Academy, die aan de vleugel zullen worden begeleid. Het zijn de Canadese sopraan Stéphanie Desjardins en de eveneens Canadese bariton Zachary Vandermeulen. Deze optredens worden afgewisseld met historische opnamen uit de verzameling van Peter van der Waal. U krijgt aria’s en duetten te horen van o.a. Gounod, Charpentier en Bellini.

Wij hopen dat wij velen van u op deze afsluitende avond van de muzikale reeks mogen begroeten.

  • Inloop 17.00 uur
  • Aanvang programma 17.30
  • Einde programma 18.30 uur

Let u op dat we deze keer weer naar een andere locatie gaan: Bergsingelkerk, Bergsingel 150, 3037 GM Rotterdam. U komt er eenvoudig met de tramlijnen 4 en 25.