logo

Historisch Wel & Wee Café 15 februari 2018: Muzikaal programma II [Koos Speenhoff] o.l.v. Peter van der Waal

Panorama van de H. Petrus Banden' en de pastorie.

do 15 februari 2018

Historisch Wel & Wee Café 15 februari 2018: Muzikaal programma II o.l.v. Peter van der Waal

Waterstaatskerk H. Petrus’ Banden
Delftweg 13
3043 CG Rotterdam Overschie
Pastorie aan de Schie

Het tweede muziekprogramma onder leiding van musicoloog Peter van der Waal vindt wederom plaats in het fraaie en unieke Waterstaatskerkje H. Petrus’ Banden in Overschie, een rijksmonument uit 1830.

Dit Historisch Wel & Wee Café is gewijd aan het leven en werk van de Rotterdamse dichter en zanger Koos Speenhoff (1869-1945). De lezing door Peter van der Waal wordt geïllustreerd met bijzondere opnamen waarop Speenhoff zelf zijn eigen liedjes vertolkt en sopraan Francis van Broekhuizen, (bekend van o.a. het televisieprogramma Maestro) zal enige van zijn bekendste liedjes voor u zingen. Zij wordt aan de piano begeleid door Felix Justin

Vanaf 17.00 uur zijn we te gast bij Wibbine Kien in de Pastorie aan de Schie (naast de kerk, Delftweg 15, eveneens een rijksmonument). Samen met haar echtgenoot Jeroen Hoorn beheert zij de pastorie en, voor deze avond, de Petrus’ Banden Kerk. In de pastorie zijn koffie, thee, sap, wijn en bier verkrijgbaar. De consumpties moeten contant betaald worden.

Om 17.30 start het programma in de kerk. Na afloop zien we u graag terug in de Pastorie waar dan, naast drankjes, heerlijke home-made soep verkrijgbaar is. Tussendoor zal ook nog een korte pauze plaats vinden.