logo

Historisch Wel & Wee Café 11 januari – Muzikaal programma o.l.v. Peter van der Waal | GEWIJZIGDE LOCATIE

Petrus Bandenkerk, Rooms-katholieke Kerk te Overschie

do 11 januari 2018

Historisch Wel & Wee Café 11 januari 2018: Muzikaal programma o.l.v. Peter van der Waal

Waterstaatskerk H. Petrus’ Banden
Delftweg 13
3043 CG Rotterdam Overschie
Pastorie aan de Schie
RSVP via dit web-formulier

Het muziekprogramma onder leiding van musicoloog Peter van der Waal vindt plaats in het fraaie en unieke Waterstaatskerkje H. Petrus’ Banden in Overschie, een rijksmonument uit 1830 (en niet, zoals eerder aangekondigd bij Donner). Wij hopen dat dit bericht iedereen bereikt, maar voor alle zekerheid: hoort zegt het voort!

Dit Historisch Wel & Wee Café is gewijd aan Opera in de periode 1862 – 1935, waarover musicoloog Peter van der Waal een lezing geeft, geïllustreerd met vele unieke historische opnamen van de solisten die hier toen optraden. Dit vanaf de originele schellak platen! Deze opnamen worden afgewisseld met live optredens van sopraan Jeannette van Schaik en bariton David Visser, die beiden zojuist zijn afgestudeerd aan de Dutch Nationale Opera Academy in Amsterdam. Pianist Peter Nilsson, evenals Peter van der Waal aan de Opera Academy verbonden, zal de zangers begeleiden.

Een bijzondere avond waarbij u muziek kunt verwachten van o.a. Mozart, Verdi, Von Weber, Pucciini en vele anderen.

Vanaf 17.00 uur zijn we te gast bij Wibbine Kien in de Pastorie aan de Schie (naast de kerk, Delftweg 15, eveneens een rijksmonument). Samen met haar echtgenoot Jeroen Hoorn beheert zij de pastorie en, voor deze avond, de Petrus’ Banden Kerk. In de pastorie zijn koffie, thee, sap, wijn en bier verkrijgbaar. De drankjes moeten contant betaald worden.

Om 17.30 start het programma in de kerk. Na afloop zien we u graag terug in de Pastorie waar dan, naast drankjes, heerlijke home-made soep verkrijgbaar is. Tussendoor zal ook nog een korte pauze plaats vinden.

Tegenover de kerk is een aantal privé parkeerplaatsen beschikbaar. Neemt u daarvoor contact op met Wibbine Kien (06-22796704 / atelier@wibbinekien.nl). Vanaf CS Rotterdam rijdt bus 33 naar Overschie, uitstappen halte De Lugt.

Tijdens het HW&W Café op 15 februari (datum wijkt af van onze eerdere berichtgeving) staat Koos Speenhof centraal. Verdere bijzonderheden over dit  programma en het  HW&W Café op 8 maart volgen. Beide evenementen vinden in ieder geval ook plaats in de Petrus’ Bandenkerk.

Wij hopen u allen te zien op 11 januari! Namens het bestuur van Historisch Genootschap Roterodamum wensen wij u een goed en gezond 2018.

E-mailadressen gevraagd
Hans Peters: Nieuwe computer Philips P-1400 in werking gesteld bij Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Helaas blijkt nog altijd dat niet alle leden een aankondiging ontvangen van door HG Roterodamum georganiseerde activiteiten. Om dit te voorkomen verzoeken wij u uw e-mailadres door te geven en regelmatig onze website te raadplegen:

roterodamum@roterodamum.nl