logo

Essay Roterodamum no. 7 De gedroomde vriend

Essay Roterodamum no. 7 Anne Mieke Backer De gedroomde vriend

Op 15 maart is in Arminius De gedroomde vriend gepresenteerd: het zevende Essay Roterodamum dat is geschreven door Anne Mieke Backer.

Ter herinnering aan een spraakmakend Rotterdams kunstproject begin jaren tachtig, brengt Anne Mieke Backer in dit essay haar gedroomde vriend opnieuw tot leven.

De reeks Essay Roterodamum is een initiatief van en mogelijk gemaakt door Stichting Historische Publicaties Roterodamum, en tot stand gekomen onder redactie van Matthijs Dicke, Arij de Boode en Nelleke Noordervliet.

Jaarlijks wordt een auteur uitgenodigd om een essay te schrijven dat – in ruime zin genomen – verband houdt met de geschiedenis van Rotterdam. Dat kan ook actuele geschiedenis zijn, zolang het maar op een of andere manier een beeld geeft van de ontwikkeling van de stad. Gekozen wordt voor uiteenlopende auteurs, die hier vanuit een persoonlijke invalshoek over schrijven.

Het essay heeft een oplage van 3000 exemplaren en wordt verspreid onder alle leden van Historisch Genootschap Roterodamum, nieuwe leden, relaties van het genootschap en van Stichting Historische Publicaties en via enkele Rotterdamse boekhandels.

Klik hier voor meer informatie over de eerder verschenen essays.

Het essay maakt deel uit van het project ‘De gedroomde vriend’, waartoe ook behoren:

  • de fototentoonstelling De Gedroomde Vriend in het Chabot Museum van 16 maart t/m/ 2 juni 2024 met tegelijkertijd de verkooptentoonstelling in Galerie Weisbard.
  • De uitgave van het fotoboek The Imaginary Friend, met fotografie in polaroids door Pieter van Oudheusden, uitgeverij De Hef publishers.