logo

Drs. H.H. Horsting-prijs 2017 voor Richard Jongste en Alia Azzouzi

Drs. H.H. Horsting-prijs 2017 voor Richard Jongste en Alia Azzouzi

do 26 oktober 2017

Drs. H.H. Horsting-prijs 2017 voor Richard Jongste en Alia Azzouzi.

Donderdagmiddag 26 oktober reikt burgemeester Ahmed Aboutaleb, hierbij geassisteerd door de naamgever van de prijs, Hans Horsting in de Burgerzaal de oeuvre- en de aanmoedigingsprijs uit aan de heer Richard Jongste en mevrouw Alia Azzouzi.
Na ampel beraad heeft de jury geadviseerd de prijs in 2017 toe te kennen aan deze twee personen, uit verschillende generaties, die beiden hun sporen hebben verdiend c.q. verdienen. Ze zijn alert, betrokken, beschikbaar en onvermoeibaar actief in het initiëren en begeleiden van projecten op historisch, cultureel en/of maatschappelijk gebied, waarbij ze waar nodig hun netwerken verbinden en inzetten voor de goede zaak: van de restauratie van het koninklijk jacht ‘Piet Hein’ tot het CHIO en de activiteiten binnen Espresso Dates tot de verbindende rol bij diverse initiatieven in Rotterdam-West.

De drs. H.H. Horsting-prijs

Rotterdam is een veelzijdige en complexe stad waar heel veel gebeurt. In dit speelveld met veel publieke regels is er alle ruimte voor particulier initiatief. Die ruimte moet men zelf nemen: eigen initiatief. Gelukkig kent onze stad vele Rotterdammers die betrokken zijn bij hun naaste omgeving en die bereid zijn iets voor Rotterdam te betekenen.
De drs. H.H. Horsting-prijs zoomt in op die Rotterdammers die op cultureel, historisch en/of maatschappelijk gebied waardevolle bijdragen leveren, achter de schermen. Denk hierbij aan het ontwikkelen van nieuwe initiatieven of het geven van een impuls aan bestaande instellingen die een oppepper nodig hebben. Het belangrijkste kenmerk voor een laureaat is dat de eigen netwerken ingezet worden om hun doelen te bereiken.

Persbericht drs. H.H. Horstingprijs 2017