logo

Beeldpresentatie over geschiedenis van het Oostplein

za 23 juli 2016

Op zaterdag 23 juli vindt aan het Oostplein een middag plaats vol activiteiten rond het verleden en de toekomst van het plein. Deze middag is een initiatief van Stoepmakers Oostplein en stichting DIG IT UP. Ster van de bijeenkomst is niemand minder dan Oma Greet.

Heden en verleden van het Oostplein staan centraal op 23 juli. DIG IT UP organiseert een speciale bijeenkomst van Rotterdamse Zoldervondsten in wooncomplex Oostmolensteyn. Neem uw herinneringen, foto’s en ander materiaal mee, foto’s kunnen ter plekke worden gescand en beoordeeld door experts van het Stadsarchief Rotterdam.

In de recreatiezaal van Oostmolensteyn geeft historicus Dik Vuik een beeldpresentatie over de geschiedenis van het Oostplein (30 min.). Het gehele programma is als volgt: 

14.00 uur – Opening bij het paviljoen op het plein

Optreden van dichter Joop van den Bos en muziek van Carli van Double C. Aansluitend een korte wandeling langs het Oostplein en onthulling van de historische foto’s in de etalages van Optiek Freak, Europoort, De Bakkerswinkel, Joost Cords, metrostation Oostplein en Oostmolensteyn.

14.30 uur – Start programma Oostmolensteyn (Oostplein 250)

Oma Greet interviewt Evan van der Most (DIG IT UP), Anne-Marie Koster, Joop van den Bos, Dik Vuik, Paulette Verbist (gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk) en Suardus Ebbinge (gebiedscommissie Centrum)

Historicus Dik Vuik geeft een beeldpresentatie over de rijke geschiedenis van het Oostplein.

16.30 uur – Einde programma, borrel met gelegenheid tot napraten

Zie voor meer informatie www.rottop.nl, www.stoepmakersoostplein.nl en Facebook: Stoepmakers Oostplein