logo

Tip – Expositie Tuinbeelden De Tempel

In Museum Oud-Overschie is tot maart 2022 de expositie ‘De Tuinbeelden van Landgoed De Tempel’ te bezoeken. De expositie neemt je mee in de geschiedenis van deze Rotterdamse buitenplaats aan de Schie. Hart van de tentoonstelling vormt een aantal fraaie achttiende-eeuwse beelden, afkomstig van De Tempel.

Collectie tuinbeelden van nationaal belang

De beeldencollectie van de Rotterdamse buitenplaats De Tempel is prachtig én van nationaal belang. In 2013 is Stadsherstel Historisch Rotterdam eigenaar geworden van de gehele collectie; een belangrijk moment voor behoud en restauratie. Buitenplaats De Tempel ligt aan de Schie, direct ten noorden van Overschie, op tien minuten fietsen van Museum Oud-Overschie.

Gemeente Rotterdam en Natuurmonumenten zijn -met ondersteuning van Provincie Zuid-Holland- in 2019 begonnen met het herstel en de recreatieve ontwikkeling van de monumentale tuinen van Buitenplaats De Tempel en de naastgelegen Buitenplaats Nieuw Rhodenrijs. Als onderdeel van het herstel van de tuinen van De Tempel worden de historische beelden door Stadsherstel Historisch Rotterdam gerestaureerd en hierna in de tuin teruggeplaatst

De expositie ‘De tuinbeelden van landgoed De Tempel’ is tot stand gekomen dankzij samenwerking tussen Museum Oud-Overschie, Stadsherstel Historisch Rotterdam, gemeente Rotterdam en Natuurmonumenten.

Omdat de expositie een tijdelijk karakter heeft, hebben de initiatiefnemers de volledige inhoud van de expositie (teksten, beeldmateriaal en foto’s van de getoonde objecten) vastgelegd in een naslagwerkje.

Meer informatie over de tentoonstelling in Museum Oud-Overschie