logo

TIP – Boek en tentoonstelling over de dertigjarige historie van Hal 4

Op 14 februari is het eerste exemplaar van het boek over dertig jaar theater Hal 4 gepresenteerd aan wethouder Said Kasmi. Ook opende actrice Laise Sanches op dat moment het online archief van Hal 4.

In het boek vind je anekdotes en beeldmateriaal over wat er die dertig jaar HAL 4 gebeurde. Tal van oud-medewerkers en andere betrokkenen van het theater hebben hun herinneringen gedeeld.

In 1979 ontstond Hal 4 in een leegstaande fabriekshal op het voormalige drinkwaterleidingterrein in het Rotterdamse Kralingen. Dertig jaar lang vonden er in Hal 4 legendarische concerten en theatervoorstellingen plaats. Vanaf het einde van de jaren negentig ontwikkelde Hal 4 zich als centrum voor jongerencultuur, met een op jongeren gerichte theaterprogrammering.

Hal 4 ontwikkelde succesvolle jongerenprogramma’s, waaronder theatergroep Rotterdams Lef en Digital Playground om nieuwe doelgroepen te bereiken. En die jongeren, een traditioneel moeilijk bereikbare doelgroep voor kunstinstellingen, werden ook daadwerkelijk binnengehaald.

Het boek is uitgegeven door DIG IT UP, Rotterdamse galerie en erfgoedlab en kost € 37,50. ISBN 978-90-9034169-9.

De presentatie is hier na te kijken. Het HAL 4 archief is te bekijken op de website van DIG IT UP.