logo

Sanneke van Hassel schrijft vijfde Essay Roterodamum

Lessen van Vreewijk is de titel van het vijfde Essay Roterodamum. Tegen de achtergrond van haar familiegeschiedenis schetst Sanneke van Hassel een warm en realistisch beeld van tuindorp Vreewijk – van idee tot werkelijkheid.

De reeks Essay Roterodamum is een initiatief van en mogelijk gemaakt door Stichting Historische Publicaties Roterodamum, en tot stand gekomen onder redactie van Matthijs Dicke, Arij de Boode en Nelleke Noordervliet.

In deze reeks wordt jaarlijks een auteur uitgenodigd om een essay te schrijven dat – in ruime zin genomen – verband houdt met de geschiedenis van Rotterdam. Dat kan ook actuele geschiedenis zijn, zolang het maar op een of andere manier een beeld geeft van de ontwikkeling van de stad. Gekozen wordt voor uiteenlopende auteurs, die hier vanuit een persoonlijke invalshoek over schrijven.

Het essay heeft een oplage van 3000 exemplaren en wordt verspreid onder alle leden van Historisch Genootschap Roterodamum, nieuwe leden, relaties van het genootschap en van Stichting Historische Publicaties en via enkele Rotterdamse boekhandels.

Eerder verschenen in deze reeks essays van H.J.A. Hofland, Kees Moeilijker, Ester Naomi Perquin en Sylvain Ephimenco.