logo

TIP: Muziektheater Die Mauer: 30 jaar na de val van de muur

In 2019 is het dertig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel en twintig jaar geleden dat Vladimir Poetin premier en president van Rusland werd.

In Die Mauer kijkt Muziektheater Ausdauer terug op de drie decennia na de val van de Muur vanuit een Russisch perspectief. Muziektheater op het scherpst van de snede over een wereldrijk dat viel, over het verlies van oude vijanden, de val van muren en het bouwen van nieuwe. Een actuele, theatrale lezing waarin de felle generatieoorlog die in Rusland woedt tussen de activistische millennials van Pussy Riot en de erfgenamen van de Sovjet-Unie onder leiding van Poetin centraal staat.

Na de voorstelling is er een lezing en nagesprek met journaliste Eva Cukier over de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in Rusland sinds de val van de muur.

Ausdauer is een Rotterdams gezelschap van ervaren musici, componisten en theatermakers die gedreven worden door eenzelfde passie en ‘volharding’ om meeslepende en diepgravende publieksvoorstellingen te maken. Ausdauer maakt muziektheater vanuit de behoefte om de eigen tijdgeest in muziek en theater te vangen, en zoekt naar de confrontatie met de geschiedenis vanuit de urgentie van onze eigen tijd. Ausdauer schrijft nieuwe muziek en laat zich daarbij inspireren door grote meesters en oersterke meesterwerken uit de muziekgeschiedenis.

Eva Cukier (1981) studeerde Slavische talen in Groningen en European Studies in Berlijn. Ze werkte tot 2012 op de Nederlandse ambassade in Moskou en voor mensenrechtenorganisaties in binnen- en buitenland. Sinds 2014 is Eva Cukier onafhankelijk journalist met specialisatie Rusland en Oekraïne en adviseur op het gebied van de voormalige Sovjet-Unie.

  • 6 november 20:00 uur
  • Goethe-Institut Rotterdam, Westersingel 9
  • Toegang: € 12,50  (online ticketverkoop via de website)