logo

Maquette van Herman Helle

Bouw van de maquette van Frankfurt, beeld Hotel Modern

za 21 januari 2017

In 1995 was in de Aankomst-/ Vertrekhal van de HAL op de Kop van Zuid een enorme maquette te zien van het hele Rijnmondgebied – 35 meter lang en 15 meter breed.  Als bezoeker kon je hier overheen lopen met een grote stalen loopbrug. De gemeente had de opdracht verstrekt ter herdenking van de wederopbouw van de stad, vijftig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Herman Helle, beeldend kunstenaar en maquettebouwer voor Rem Koolhaas, creëerde een Rotterdam verbeeld met puntenslijpers, luciferdoosjes, afwasborstels, scheerkwasten en fietsbanden.

Nu is Herman Helle verbonden aan theatergroep Hotel Modern, waarvoor hij onder andere de decors ontwerpt en filmpjes maakt. Hotel Modern is een Rotterdamse Theatergroep uit Delfshaven, die heel bijzondere voorstellingen maakt met acteurs, poppen, filmbeelden en maquettes. Momenteel bouwt Herman Helle weer zo’n enorme maquette met rare materialen, maar dan voor de stad Frankfurt waar deze permanent in het Historisches Museum Frankfurt zal worden opgesteld.

Herman Helle bouwt de maquette met een ploeg beeldend kunstenaars in een loods in Schiedam; en deze is nu bijna gereed voor transport. Deze maquette is komend weekend te bezoeken op zaterdag 21 januari en zondag 22 januari van 16:00 – 18:00 uur. Aanmelden via info@hotelmodern.nl

Bouw van de maquette van Frankfurt, beeld Hotel Modern
Bouw van de maquette van Frankfurt, beeld Hotel Modern