logo

Historisch Wel & Wee Café | Conny Janssen en Paul Röttger

Conny Janssen, foto Joke Schot

wo 7 juni 2017

 

In de tweede aflevering over theater in Rotterdam komen ‘makers’ aan het woord.

In 2017 is het 25 jaar geleden dat de Rotterdamse choreografe Conny Janssen haar eigen gezelschap Conny Janssen Danst oprichtte. Het werk van Conny Janssen staat bekend om de sterk fysieke en theatrale kracht van de dansers. De thematiek van de grote stad vormt een belangrijke inspiratie voor haar werk. Conny Janssen creëert bijzondere voorstellingen op zeer uiteenlopende locaties: van schouwburg tot fabriekshal, van kerk tot parkeergarage:

HOME

Conny Janssen is ter gelegenheid van haar jubileumjaar op woensdag 7 juni te gast in het HW&WC om te praten over onder meer de geschiedenis van haar gezelschap, haar inspiratiebronnen en haar verhouding tot de stad Rotterdam.

Paul Röttger geeft sinds 1988 leiding aan het rotterdamscentrumvoortheater en vertelt over de geschiedenis en ontwikkeling van het centrum tot wat vandaag de dag rtch+ is. “Zijn rol is directeur, regisseur, acteur, docent en voor alles voorvechter van een rechtvaardiger wereld. Wie tiener was in de jaren zeventig, zag hem als vijftienjarige Michiel in de tv-serie Oorlogswinter naar de gelijknamige roman van Jan Terlouw. Vanaf 1978 behoorde Paul Röttger elf jaar tot het vaste ensemble van het RO Theater. Bij het RCTH maakt hij maatschappelijke thema’s zichtbaar als seks en scholieren, homoseksualiteit en ouderen, geweld en eenzaamheid. Hij houdt van Rotterdam met al zijn tegenstellingen en beleeft dat als inspiratiebron voor zijn voorstellingen. De poort naar de studio’s van het rotterdamscentrumvoortheater & Cultuurhuis Delfshaven aan de Mathenesserdijk 293 ligt verborgen achter opzichtige APK keuringsstations, maar zodra de deur zich opent wordt een bezoeker opgenomen in een oase met theater als reflectie en troost. ”  bron: magazine ‘Puntkomma’, interview door Dirk Monsma

http://www.rcth.nl/theater/ont-heemd/

U bent van harte welkom op WOENSDAG 7 juni in het Donner Café

  • 17.00 uur inloop
  • 17.30 aanvang programma
  • 18.30 einde

Aansluitend is er tot 19.00 gelegenheid voor borrel en hapje.