logo

Dagexcursie – Orgelzolders Breepleinkerk

Breepleinkerk, G.J. Drukker - collectie RCE

wo 3 mei 2017

Op 3 mei aanstaande brengt Historisch Genootschap Roterodamum tussen 15.00 en 17.00 uur een bezoek aan de orgelzolders van de Breepleinkerk. Een bijzondere kerk met een bijzonder verhaal.

In de Tweede Wereldoorlog had de Breepleinkerk in Rotterdam-Zuid een groot geheim: op de twee zolders boven het orgel zat een drietal Joodse gezinnen ondergedoken. Wat begon als een tijdelijk onderkomen voor zes weken, werd een onderduik van 34 maanden. In de Kroniek van december 2017  schreef Talitha Vermaas al een uitgebreid verhaal over dit bijzondere verhaal. Op 19 april verschijnt er van de hand van Anja Matser het boek De Orgelzolders – Onderduikers in de Rotterdamse Breepleinkerk.

Tijdens het bezoek houdt o.a. de koster van de kerk aan de hand van vondsten van de orgelzolders een lezing en kunnen de orgelzolders uiteraard bezocht worden. Het bezoek start met koffie en thee en eindigt met een drankje. De kosten voor het bezoek bedragen, inclusief consumpties, € 5,-.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via het onderstaande formulier (of via deze link) waar ook de details voor de excursie staan.