menu

Onthulling eerste gemeentelijke monumentenschildje: Coolsingelpoort

Niet alleen wordt tijdens Open Monumentendag Rotterdam namens Roterodamum aan de Mauritsweg no. 39 de Roterodamum Monumentenonderscheiding 2017 uitgereikt aan het fraai gerestaureerde woonhuis. Zo’n twee uur eerder wordt op het Lijnbaanplein, aan de Coolsingelpoort het eerste gemeentelijke monumentenschildje onthuld. In de Kroniek van juni (no. 14) was er ook aandacht voor deze bijzondere herinnering aan het Coolsingelziekenhuis.

Rotterdam heeft ruim 400 gemeentelijke en 600 rijksmonumenten. Het zijn gebouwen en objecten die de stad koestert en waarvan het verhaal belangrijk is. Op initiatief van burgerraadslid Mark de Boer (burgerraadslid CU/SGP) is daarom een eigen Rotterdams monumentenschildje ontwikkeld dat monumenten herkenbaar maakt in het straatbeeld.

Het eerste gemeentelijke monumentenschildje is nu een feit en wordt op zaterdag 9 september a.s. om 12.00 onthuld op de Coolsingelpoort aan het Lijnbaanplein. De onthulling vindt plaats aansluitend aan de opening van de Open Monumentendag en de jaarlijkse monumentenlezing (10.00 – 11.30 uur) in het Schielandhuis. Vanaf het Schielandshuis lopen wij dan gezamenlijk naar de Coolsingelpoort op de Lijnbaan. Robert Bons, voorzitter Eigenaren Vereniging Lijnbaan, en Mark de Boer onthullen daar het monumentenschildje. Na afloop wordt een klein presentje uitgereikt.

Coolsingelpoort,Lijnbaanplein (Ivory via Wikimedia Commons)

Coolsingelpoort,Lijnbaanplein (Ivory via Wikimedia Commons)

Lees verder