menu

Excursie Tilburg

Op 26 mei vindt de jaarlijkse excursie van Historisch Genootschap Roterodamum weer plaats. De excursie voert ons naar de ‘wolstad’ Tilburg, waar in de 19e eeuw 125 wollenstoffenfabrieken in bedrijf waren. Slechts een handjevol historische fabrieksgebouwen overleefde de slopershamer van Cees de Sloper, de bijnaam van Cees Becht, in de jaren 70 van de vorige eeuw burgemeester van Tilburg.

We bezoeken twee voormalige wolfabrieken/wolspinnerijen die een culturele functie hebben gekregen: het Textielmuseum (recent genomineerd voor de Museumprijs) en museum De Pont. In beide musea worden we rondgeleid, waarbij er aandacht is voor zowel de tentoonstellingen als de geschiedenis van het historisch erfgoed.

We lunchen op een bijzondere plek, het voormalig Patronaatsgebouw met de kapel St. Jozef uit 1924, ontworpen door Jos Donders. Thans rijksmonument en sinds 2009 in gebruik als restaurant en evenementenlocatie. Het Patronaat is een monumentaal juweel!

Ook een wandeling door het sterrenbos de Oude Warande staat op het programma. Het park is in 1712 aangelegd en is eind vorige eeuw gerenoveerd.

Stevig schoeisel en een paraplu zijn aan te raden.

De excursie is ongeschikt voor rollator- en rolstoelgebruikers!

De kosten, inclusief vervoer/koffie/lunch/entree/gidsen/afsluitende borrel, bedragen € 65, -per persoon. Introducés zijn welkom. Inschrijving vindt plaats door overmaking van dit bedrag op postrekeningnummer NL07INGB0000077300 t.n.v. Historisch Genootschap Roterodamum, Rotterdam, o.v.v. excursie. Uw overmaking dient vóór 22 mei binnen te zijn.

We zien u graag op vrijdag 26 mei, uiterlijk 08.15 uur bij het opstappunt Capelsebrug, de bus vertrekt om 08.30 uur.

Lees verder